Nya avgaspipor blev min present till mig själv

Skall man få födelsedags presenter som man tycker om får man köpa dem själv. Så tänkte jag när jag bytte avgassystem på mc’n i somras. Det gick faktiskt riktigt bra tillsammans med en händig polare. Det blev rejält snyggt, men det kändes som att motorcykeln inte fick den extra kick som jag hade hoppats på. Jag pratade lite om detta med en annan vän som kör lite sportigare än jag och han förklarade att både jag och min Honda skulle bli mycket gladare med ett Dynojet-kit. Vad sjutton är ett Dynojet-kit undrade jag.

Dynojet bromsbänk var smartare än jag hade en susning om

Jag skall villigt erkänna att jag är begränsad i mitt tekniska kunnande, jag gillar att köra och kan byta oljefilter och avgas system om det behövs, men de finare detaljerna har jag noll koll på. Det visar sig att motorn är inställd för det avgassystem som sitter på. När jag bytte mitt så betyder det att motorn behöver justeras för att fungera till sin fulla potential. Laddad med denna nya information började jag dammsuga internet efter mer information. För att kunna göra rätt inställningar behövs en Dynojet bromsbänk och det fanns ett ställe i närheten som har det.

Mitt ute i skogen men nära till allt

Jag bor mitt ute på landsbygden men har det bra nära till både Borås och Göteborg och blev riktigt nöjd när jag insåg att ett företag i Borås hade en Dynojet bromsbänk och bra omdömen om att optimera motorer. Det blev ett besök där och därefter gick pärlan märkbart bättre. Kan inte nog tacka dem för det och just nu står hon i vinterförvar hos dem, redo för en snabb check innan våren kommer.