Pärlor till armband

Jag har en hobby som jag aldrig tröttnar på. Jag gör egna smycken! Det blir örhängen, halsband och armband både till mig själv och till vänner och bekanta. På sista tiden har jag också börjat sälja lite via Facebook och Instagram.

Mitt senaste projekt är armband med bokstavspärlor. Jag gör armband till mina vänner där det står något personligt. I början köpte jag mina pärlor till armband i ett varuhus. Men bokstavspärlorna var blandade och det gick inte att göra så många armband innan vissa bokstäver var slut. Nu köper jag pärlor till armband i en webbshop som säljer alla smyckesdelar man kan tänka sig.

I webbshopen har de påsar med en bokstav i varje. Pärlorna är ganska billiga så även om jag behöver många påsar så blir det ändå billigt om jag gör flera armband.

Det är också många som följer mig på insta som vill att jag ska göra armband med deras egna budskap. Och det är verkligen lättförtjänta pengar eftersom det går väldigt snabbt att gör armbanden.

Andra DIY smycken som jag gör

Som jag skrev innan så gör jag halsband och örhängen också. Nu har jag kommit på att man kan göra örhängen med bokstavspärlor som hängen. Visserligen blir det inte många bokstäver i varje örhänge, men det kan bli ganska kul. Jag har gjort örhängen till mig själv där det står puss på det ena och kram på det andra.

Min nästa grej blir att göra örhängen av polymerlera. Det finns olika sorters polymerlera, som cernit och fimolera. Jag har sett jättefina örhängen som är gjorda av leran. Blommor, frukter och godisar som ser så äkta ut att man vill äta dem. Det tar nog lång tid att bli duktig på detta, men jag ska testa och se vad jag kan åstadkomma.