Tilläggsisolera vind

Har du funderat över om du ska anlita någon isoleringsfirma för hjälp med att tilläggsisolera vind eller göra det på egen hand? Detta är i alla fall något jag själv har gått och funderat över det senaste halvåret. Egentligen borde jag ha gjort detta för flera år sedan men nu när elpriserna har gått upp så mycket så är det något jag måste göra nu istället för kanske. Det är rent idiotiskt att inte ha tilläggsisolerat vinden tidigare med tanke på att jag har eldat för kråkorna i nästan 10 år och det retar mig så mycket att jag inte fått tummen ur.

Tilläggsisolera på egen hand

Jag tänker att det trots allt inte borde vara så svårt att tilläggsisolera vinden själv, utan problemet ligger nog snarare i vilket material jag bör välja att isolera med. Ska man isolera på egen hand så får jag nog välja sågspån och då blir det väldigt tungt och kompakt men enkelt att lägga ut själv. Om jag ska tilläggsisolera med isolerplattor så måste jag skära till plattorna exakt efter takreglerna (eller golvet hur man nu väljer att se på det) så att det blir tätt. Det absolut bästa hade varit att ta hit en stor lastbil med isoleringsmaterial som dom sprutar in på vinden, men det är också det dyraste alternativet av ovan nämnda.

Isolera vinden med spån

Efter att ha pratat med farsan om mina olika alternativ så beslutade jag mig för att trots allt välja sågspån. Farsan har kontakter med ett företag som hyvlar spån och som får över ganska mycket sågspån som vi kan få hämta i säckar. Dom brukar sälja sitt sågspån till hästägare som har det i boxarna och det är extremt billigt om man jämför med något annat material, så vi hämtar första säckarna nästa helg! Ska bli skönt att äntligen komma igång.