Leksaker med kvalitet

Idag har jag och min grabb lekt med en av hans nya leksak, en traktor från Viking Toys . Denna gången blev det lite annorlunda än hur det brukar bli när han leker med en ny leksak, denna gången lekte han utan att mitt under leken gå och göra något annat.

Det som gör traktorn så speciell är att den är gjord i ett lite annorlunda material, nämligen sockerrör. Vad som är fascinerande är att trots att traktorn är gjord av samma material som används för att göra socker, är kvaliteten nästan bättre än traktorer gjorda i plast.

Vad som är ännu bättre är att hela traktorn går att diska i diskmaskinen. Det gör att lillen kan vara ute och leka med den i lera, efteråt kan jag tvätta den. Fordonet är också giftfritt, vilket är något som jag som förälder är glad för. Det innebär att jag inte behöver oroa mig över att grabben biter i leksaken. Någonting som jag upptäckte av misstag när jag råkade trampa på leksaken var att den klarar av flera kilos vikt. Då jag själv nästan väger 100 kilo, kan man anta att traktorn klarar vikten 100 kilo.

Märkte också att den tål en hel del stryk. När jag plockade ur den ur förpackningen råkade jag tappa den i marken så att det small till som fan. Trodde först att leksaken hade helt gått sönder innan grabben hann börja leka med den. Det visade sig dock att fordonet inte hade fått en enda skråma, inte ens en rispa på det stället som slog i marken först. Det är vad jag kallar kvalitet. Kommer köpas fler leksaker från Viking Toys, då de redan har visat att det är bra grejer.

Allt som allt är det en produkt som jag starkt rekommenderar till både nyblivna förfäldrar, och till de med lite äldre barn.