Jaktställ

Nu är jag på jakt efter ett ordentligt jaktställ (kul va?) inför den årliga älgjakten som jag och alla mina vänner i jaktlaget har räknat ner till sedan flera månader tillbaka. Älgjakten är den största händelsen på året för oss jägare och alla vill ha ett bra jaktställ då vi ger oss ut i skogen oavsett vad det blir för väder. För några år sedan köpte jag dom absolut bästa stövlarna jag någonsin har haft, dom kan jag ha även på vintern när det är kallt, jag kan vandra ganska långt i dom med så jag behöver inga kängor längre. Helt otroligt sköna! Det vill till att skor och stövlar kan hålla värmen när man sitter på pass i flera timmar helt still.

Olika jaktställ

På just älgjakten så vet man sällan vad det blir för väder för det är ju så pass sent på hösten att det lika gärna kan komma snö och vara minusgrader. Som med alla andra fritidskläder och utrustning så måste även vi jägare ha några olika jaktställ att använda beroende på väder. Det luriga med att klä sig rätt för oss jägare är att det kan vara snö som vi måste pulsa genom för att nå till jakttornen och då blir man svettig, sedan ska du sitta stilla i timmar och då blir det kallt.

Rätt jaktställ för dagen

Jag brukar klä mig efter 3-lager principen så att jag har en tröja närmast kroppen där inte svetten stannar kvar och gör mig kall. Sedan har jag en absorberande tröja utanpå undertröjan som suger åt sig all väta och fukt och till slut ett ytterplagg som skyddar mot väder och vind. Understället är nästan alltid detsamma, jag har några olika att skifta mellan. Jackan har jag ett par olika i mina jaktställ så jag kan ta en tjock fodrad om det är kallt eller bara en vindjacka om det är lägre temperatur.