Att hitta bra piano-noter kan vara en nöt att knäcka

Jag är säkert inte ensam om att vara förälder till ett eller fler barn som sakta jobbar sig framåt i sin musikkarriär. Att höra dem spela skalor och enklare melodier på pianot eller keyboarden ger en härlig känsla och jag vill vara del av att göra upplevelsen så rolig som möjligt för dem. De tycker fortfarande att det är kul att spela, men man ser hur de lyser upp när de får spela något som de känner igen och tycker om. Därför har jag börjat att leta efter platser som säljer bra och vettiga piano-noter och jag tror jag funnit en bra sådan.

Alla älskar Disney, och de första piano-notböcker jag beställde var nybörjar notböcker med filmmusik från alla filmer vi sett så många gånger.

Min favorit är fortfarande ”Känn en doft av kärleken” från Lejonkungen, det är en klassiker.

Barnen älskar att spela dem och jag älskar att höra dem.  Nästa steg var piano-notböcker som täcker Queen och Elton John, de senaste filmerna om dem har ju gjort att barnen uppskattar även lite mer gammalmodig musik, medeltida musik som min son kallar det skämtsamt. Just dessa notböcker är anpassade för nybörjare, men det finns mer avancerade att växa med när pianospelet utvecklas.